2019-06-24 07:00Pressmeddelande

Nya stjärnor i Star Stables snabbväxande drömstall

Bakom the Miscreants står det prisbelönta Skövdebandet Browsing Collection. Miscreants

Stockholm 2019-06-24

Med hårt rockande the Miscreants växer nu musikscenen i svenska spelsuccén Star Stable Online. Bakom bandet står fyra kvinnliga förebilder som tillsammans med Star Stable vill förändra arenorna för musik och teknik med fler och synligare tjejer.

 – Det här är bara början! Vårt mål är att bli den ledande arenan för kreativa tjejer som älskar äventyr, spel och musik, säger Taina Malén, CBDO på Star Stable Entertainment AB.

Star Stable är idag det snabbast växande häst- och äventyrsspelet i världen med över en halv miljon aktiva spelare i månaden världen över. Under året har Star Stable Entertainment inlett en bred satsning på musik.

– Musik är en central del av våra spelares liv. Att musiken nu blir en integrerad del av Star Stable upplevelsen skapar möjlighet att ytterligare fördjupa och utveckla relationen mellan varumärket Star Stable och våra spelare. Det ger oss även möjlighet att möta en ny publik i andra kanaler., säger Taina Malén.

 Star Stable Entertainments musiksatsning inleddes vid årsskiftet med släpp av en rad originallåtar knutna till en av spelets mest populära karaktärer, ödesryttaren Lisa Peterson.

Ytterligare tre lanseringar med nya artister planeras i år.  Först ut är rockbandet Miscreants som kommer att släppa material i spelet under sommaren. I augusti lanseras EP:n ”In it to win it” som då finns tillgänglig via Spotify, Apple Music och andra strömmade digitala plattformar.

Bakom The Miscreants står det prisbelönta Skövdebandet Browsing Collection. Ett band som efter tio års hårt arbete och turnéer i bland annat Sydkorea, Holland och England har etablerat sig på både den svenska och internationella musikscenen.

– Miscreants är otroligt coola och talangfulla, de är bra förebilder som visar på den kreativa kraft som finns bland tjejer och som de har gemensamt med våra spelare säger Taina Malén.

– När vi startade bandet för över tio år sedan var vi bara mellan 11 och 15 år. Vi har fått kämpa för att höras i en traditionellt grabbig bransch och genre. Nu vill vi bidra till utvecklingen och försöka vara förebilder för unga tjejer med kreativa idéer, säger Moa Lenngren, gitarrist i Browsing Collection som idag tillsammans med bandmedlemmarna Mimi Brander (sång och gitarr), Nora Lenngren (bas) och Carro Karlsson (trummor) bland annat driver ett jämställt musikkollo för unga tjejer i samband med Sweden Rock Festival. I april i år tog Browsing Collection hem titeln "Bästa Ungdomsalternativ" i samband med Framtidens Musikpris 2019, instiftat av Riksförbundet Unga Musikanter och Stim.

– Vi delar värderingar med Star Stable och ser det som en grym chans att nå en ny publik och visa spelets målgrupp att de kan förverkliga sina drömmar, säger Moa Lenngren. 

 


Om Om Star Stable

Star Stable är ett hästäventyr online som erbjuder unga tjejer möjlighet att genomföra uppdrag, samtidigt som de utforskar Jorviks fantasivärld från hästryggen. Spelets 3D-värld skapades för tjejer mellan 8 och 18 år, har en halv miljon aktiva spelare i månaden i över 180 länder och har översatts till 14 språk. Spelet Star Stable (Star Stable Online/SSO) ägs, utvecklas och drivs av Star Stable Entertainment AB, med säte i Stockholm.