2019-02-08 08:00Pressmeddelande

Star Stable Entertainment lanserar musikbolag

Idag släpper Star Stable, spelföretaget bakom succén Star Stable Online, sin första originallåt ”I´ll be there” på Spotify, Apple Music och andra strömmade plattformar.Lisa Peterson, ödesryttare

Stockholm 2019-02-08

Idag släpper Star Stable, spelföretaget bakom succén Star Stable Online, sin första originallåt ”I´ll be there” på Spotify, Apple Music och andra strömmade plattformar.

 Det här är första gången Star Stable har skapat originalmusik för streaming och nedladdning utanför spelet. En förkortad version av "I'll Be There" har redan blivit en hit. Kortversionen streamades 3,5 miljoner gånger på mindre är tre veckor när den släpptes på starstable.com i december 2018.

– Att göra musik till en integrerad del av Star Stable upplevelsen är ett sätt att expandera vårt universum och ett viktigt steg för att stärka vår position som den mest attraktiva, relevanta och inspirerande arenan för vår huvudmålgrupp, tjejer mellan 8 och 16 år, runt om i världen säger Taina Malén, COO på Star Stable Entertainment och fortsätter:

– Vi tror att musiken är bra och inspirerande sätt att kommunicera vårt budskap, samtidigt som det erbjuder en möjlighet att lyfta fram förebilder för vår publik genom de talanger vi samarbetar med.

Star Stable är det snabbast växande hästspelet i världen med nästan 15 miljoner registrerade användare i över 180 länder.

– Att öka vårt erbjudande med musik är ett av sätten att låta målgruppen interagera med Star Stables universum även utanför spelet, säger Taina Malén. Utgivningen av musiken kommer att ske via nystartade Star Stable Music.

– Star Stable kommer under året att bjuda på flera artistsläpp inom olika genrer, så vi uppmanar våra fans att hålla utkik efter bland annat årets coolaste rockband Miscreants. Musikaliskt kommer det att vara ett varierat utbud i olika genrer där alla har möjlighet att hitta sina personliga favoriter, berättar Taina Malén.

Debutlåten "I'll Be There" framförs av en av Star Stable Onlines huvudkaraktärer, Ödesryttaren Lisa Peterson. Rösten bakom Lisa är Amanda Örtenhag från Österfärnebo som nu får nu chansen att nå ut till miljoner tjejer världen över.

–Jag är otroligt hedrad att ha blivit vald till Lisas röst, det här är det största jag har gjort! Det ska bli otroligt spännande att få vara med på den här resan tillsammans med Star Stable och alla fantastiska fans, säger Amanda Örtenhag.

Bjuder in fansen som medskapare  

 Star Stable bjuder nu in alla sina fans i 180 länder att delta som medskapare i spelets musikaliska universum genom att tolka musiken och skapa egna musikvideos till den nya låten “I’ll Be There”.

– Våra spelare är engagerade och kreativa. Det här är ännu en möjlighet för våra fans att bli medskapare i Star Star världen och är ett sätt att fördjupa relationen ytterligare, säger, Juliana Alonso, Head of Creative Content på Star Stable.


Om Om Star Stable

Star Stable är ett hästäventyr online som erbjuder unga tjejer möjlighet att genomföra uppdrag, samtidigt som de utforskar Jorviks fantasivärld från hästryggen. Spelets 3D-värld skapades för tjejer mellan 8 och 18 år, har en halv miljon aktiva spelare i månaden i över 180 länder och har översatts till 14 språk. Spelet Star Stable (Star Stable Online/SSO) ägs, utvecklas och drivs av Star Stable Entertainment AB, med säte i Stockholm.