2020-10-15 12:01Pressmeddelande

Succéspelet Star Stable blir internationell tv-serie

Huvudpersonen Skye (i förgrunden) med nya vännen Rania.Huvudpersonen Skye (i förgrunden) med nya vännen Rania.

Det internationella spelfenomenet Stars Stable Online expanderar nu ytterligare sitt universum med en storsatsning inom animerad dramaunderhållning. I december är det premiär online för den animerade miniserien Mistfall riktad till spelets målgrupp unga tjejer. 

Mistfall är skriven av den Emmy Award belönade kanadensiska manusförfattaren Alice Prodanou, känd bland annat från animerade filmen Hotell Transylvanien, och rösterna i den animerade serien görs av en samling internationellt välkända skådespelare. 

    Serien kommer att ha premiär via Star Stables kanaler på Youtube och görs i en engelsk och en tysk version. Mistfall kommer i tio avsnitt på fem minuter som utspelar sig i Jorviks magiska värld känd från internationella spelsuccén Star Stable Online. Den animerade serien bygger på ett samarbete mellan Star Stable Entertainment och animations- och licensieringsbolaget Ferly, grundat av några av skaparna till spelfenomenet Angry Birds.

   – Mistfall innebär att vi tar ännu ett steg på resan från spelsuccé till internationellt varumärke inom underhållning riktat mot unga tjejer. Med tv-serien skapar vi ännu en dimension av vår magiska värld Jorvik fylld av hästar, äventyr och vänskap. En magisk plats där varje tjej kan bli hjälte i sitt eget äventyr, säger Taina Malén, ansvarig för affärsutveckling vid Star Stable Entertainment AB.

    Spelet Star Stable Online lanserades 2011 i Sverige och har sedan dess utvecklats till en världssuccé. Från 2018 har bolaget vidgat sitt erbjudande med ett eget snabbväxande musikbolag, böcker och nu även en egen animerad serie.

    – Vårt mål är inte bara att använda välkända karaktärer från spelet, utan att koppla samman de olika plattformarna. Idag är vår musiksatsning en del av våra miljoner spelares spelupplevelse och vårt mål är att integrera Mistfall på samma sätt, säger Taina Malén och fortsätter:

– Det här är ett sätt att stärka ytterligare relationen med våra spelare och samtidigt nå ut till nya målgrupper 

    Med sitt unika fokus på unga tjejer och deras värld har Star Stable Entertainment växt till ett unikt fenomen och är idag den största spelbaserade internationella underhållningsplattformen riktad mot unga tjejer. Star Stable Entertainments produkter har 1,4 miljoner aktiva spelare varje månad, spelas i 180 länder och finns tillgängligt på 14 olika språk. Musik från Star Stable Music har strömmats över fem miljoner gånger och Star Stable har ett stort antal följare via olika plattformar på sociala media. Bolaget speglar även tydligt sin målgrupp och strax över hälften av medarbetarna på Star Stable Entertainment är kvinnor.


Om Om Star Stable

Star Stable är ett hästäventyr online som erbjuder unga tjejer möjlighet att genomföra uppdrag, samtidigt som de utforskar Jorviks fantasivärld från hästryggen. Spelets 3D-värld skapades för tjejer mellan 8 och 18 år, har en halv miljon aktiva spelare i månaden i över 180 länder och har översatts till 14 språk. Spelet Star Stable (Star Stable Online/SSO) ägs, utvecklas och drivs av Star Stable Entertainment AB, med säte i Stockholm.