2021-05-12 08:00Pressmeddelande

Rekordår för Star Stable Entertainment AB – stärker unik position

Johan Sjöberg, VD Star StableJohan Sjöberg, VD Star Stable

Star Stable Entertainment AB upplevde en kraftig ökning av antalet användare och den tid som de la på företagets olika plattformar under förra året.

– Vi fick många nya användare under förra året. Nu gäller det att förvalta det förtroende genom att ytterligare utveckla vårt erbjudande av bred underhållning på en rad olika plattformar, säger Johan Sjöberg, VD för Star Stable Entertainment AB.

 

Star Stable Online är idag det största häst- och äventyrsspelet i världen och driver och utvecklar en snabbt växande verksamhet inom musik och annan underhållning riktad till målgruppen tjejer och unga kvinnor.

    Under förra året ökade företaget sin omsättning till 373 (248) miljoner kronor och rörelseresultatet (EBITDA) landade på 78,6 (27,5) miljoner kronor. Spelet hade sista kvartalet 633 000 månatliga användare, vilket är en ökning med 26% jämfört med samma period 2019.

– Vi är naturligtvis väldigt glada över ett urstarkt resultat och en stark utveckling. Vi har under pandemin fördjupat relationen med vår publik och har arbetat hårt med erbjuda underhållning och social gemenskap, säger Johan Sjöberg.

    Sedan starten har Star Stable varit unikt i spelvärlden genom sin inriktning på målgruppen tjejer och unga kvinnor. Under 2020 har relationen fördjupats med en kraftig ökning av både antalet användare och i den tid de tillbringat på Star Stable Entertainments olika plattformar.

   Globalt ökade antalet dagliga användare under året med i snitt 39% och tiden de la ner med 48% jämfört med året innan. Under sammanlagt 100 miljoner timmar skickade användarna 2,2 miljarder meddelanden via spelets chattfunktion.

– Vårt mål är att vara erbjuda de bästa och roligaste plattformarna för spel och underhållning till en målgrupp som vår egen bransch länge har förbisett. Under en tuff period har vi arbetat hårt med att erbjuda våra spelare ljuspunkter i form av exempelvis livekonserter och andra event online, ny musik, skrivarkurser och ljudnoveller, säger Tabitha Hayes, global marknadschef för Star Stable.

    Början av året har inletts starkt med världspremiär på den animerade tv-serien Star Stable Mistfall och med lansering av Wildwoods, det första helt nytt spelområde på tre år i Star Stable Online samt en rad nya böcker som utspelar sig i Jorviks magiska värld.

–Vi höjer nu takten för att stärka och utveckla en unik position med med nytt och attraktivt innehåll i både spelet och på andra plattformar. Det är vårt sätt att förvalta det förtroende som våra miljontals användare har gett oss, säger Tabitha Hayes.

 

 

Finansiellt resultat i korthet (preliminära ännu ej reviderade siffror):

 

Omsättning: 373 (248) miljoner SEK

 

EBITDA: 78,6 (27,5) miljoner SEK

 

 

 

Globalt spelande (med 2019 som bas = 100%)

Mått

Dagliga användare (DAU)

Tid (timmar)

Uppdrag (antal)

Speltillfällen

2019

100%

100%

100%

100%

2020

139%

148%

139%

146%

 

 

 


Om Om Star Stable

Star Stable är ett hästäventyr online som erbjuder unga tjejer möjlighet att genomföra uppdrag, samtidigt som de utforskar Jorviks fantasivärld från hästryggen. Spelets 3D-värld skapades för tjejer mellan 8 och 18 år, har en halv miljon aktiva spelare i månaden i över 180 länder och har översatts till 14 språk. Spelet Star Stable (Star Stable Online/SSO) ägs, utvecklas och drivs av Star Stable Entertainment AB, med säte i Stockholm.